Late Night

Katherine Newbury har lett en av Amerikas populäraste kvällspratshower i 27 år, men programmet har de senaste åren stadigt tappat tittare då det börjar kännas lite mossigt. En pratshowsvärd är starkt beroende av sina manusskrivare och Katherines stab är en mycket homogen grupp av vita män, där hon med ojämna mellanrum avskedar folk. Av en ren händelse, eller förbiseende, får den för uppgiften helt oerfarne Molly Patel en plats i skrivargruppen och ingen vill egentligen ha henne där. Som ovit, oman och ovan sticker hon ut i gruppen, inte minst med sin arbetslivserfarenhet som kvalitetskontrollant på en kemisk industri. Kanske är det ändå hon som behövs för att få liv i programmet.

Nisha Ganatras Late Night är en träffsäker komedi som i alla fall i mina ögon verkar fånga upp stämningarna i TV-produktionsbolagens parallella värld, där man kan hinna sparkas och återanställas under loppet av en kväll. Emma Thompson gör en lysande insats som TV-ankare, och många skämt sitter vältajmat. Historien känns lite spretig då den drar åt en väldans massa håll samtidigt, och grundhandlingen är i sig inte särskilt intressant. Däremot fungerar den bra som bakgrund till ett antal underhållande scener och situationer, även om de kan kännas lite krystade.

Filmen sågs på Arctic Light Filmfestival, Kiruna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.