The Villainess

The Villainess av Byung-gil Jung inleds med en lång sekvens där medlemmarna i ett av Seouls större brottssyndikat en efter en skjuts ner eller sprättas upp av en ensam mördare. Blodet stänker och kropparna täcker golvet. Det måste ta bortåt tio minuter innan alla är döda och förövaren, den unga kvinnan Sook-hee, fångas in. Hon rekryteras mot sin vilja till en organisation som tränar upp lönnmördare, samtidigt som man i tillbakablickar får reda på varför hon hamnade i den blodiga första scenen. Självklart leder allt till slut till en uppgörelse, det har ju hela tiden handlat om hämnd.

Filmen är alltså extremt blodig. Den har en snårig intrig med tillbakablickar i flera lager, vilket gör det svårt att hålla koll på vad som egentligen ledde till vad och därmed döljer de närmast absurda och ganska dumma vändningarna. Filmen skulle vara poänglös om det inte vore för de långa slagsmålsscenerna, som verkligen sticker ut i koreografin och det filmtekniska utförandet. Det är de rörelsefyrverkerierna som gör filmen sevärd.

Filmen sågs på Arctic Light Filmfestival, Kiruna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.