Boy from Heaven

Att se om en film ger en rätt kluven känsla. Det var inte allt för länge sedan jag såg Tarik Salehs film Boy from Heaven då den var invigningsfilm för Kirunas kulturhus Aurora i början av september i fjol, men eftersom jag den här gången skulle få se den i en bekväm fåtölj hade jag inget emot att se den på nytt.

Filmen håller helt klart att ses flera gånger. Skildringen av fiskarpojken som börjar studera vid Al-Azharuniversitetet och där dras in farliga intriger, klarar av att hålla spänningen uppe fast jag vet hur den slutar. Delar av den invecklade kampen mellan den politiska och religiösa makten är också andra gången snårig att hänga med i. En intressant sak som jag lade märke till den här gången, som jag missade förra gången, är vilket bra ljud filmen bjöd på. Ljudspåret med bakgrundsljuden känns hela tiden genomarbetat ner till minsta lysrörsbrum. Så slutsatsen är att även spännande filmer kan utan problem ses om, åtminstone om de är tillräckligt bra.

Filmen sågs genom Kiruna filmstudio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.