Lego the Lord of the Rings

Jag har tyckt att Lego varit skoj så länge jag kan minnas och Sagan om ringen har jag heller inget emot. Vad skulle kunna gå fel med en kombination, som i Lego the Lord of the Rings?

Historien följer den från filmerna rätt så troget, men med vissa ändringar för att göra det hela mera barnvänligt och, inte minst, för att kunna få in några billiga poänger här och där. Det blir därmed betydligt mera skojigt än episkt, vilket jag inte har något emot. Världen man knallar omkring i är förvånansvärt stor, och dessutom fylld med olika typer av sidouppdrag man kan göra om man vill bryta av berättelsen emellanåt, även om grundhistorien i sig är ganska omfattande.

Spelet är inte särskilt svårt att komma igenom, med ganska enkla problem att lösa. Om man skulle råka köra fast räcker det i stort sett att bryta upp alla legokonstruktioner man råkar på så hittar man någon slags ledtråd. Sidouppdragen är ibland frustrerande besvärliga, men då beror det på att styrningen är rätt risig, i alla fall om man som jag spelar med dator-tangentbordet. Märkligt nog kunde man påverka styrningens inexakthet genom att fippla lite med grafikinställningarna. Ett tips är alltså att ändra bildupplösningen om man finner att något skutt är helt omöjligt att få till.

Lego the Lord of the Rings är riktigt skojigt att spela, men det är inte så stor variation i vad man gör genom spelet. Det lockade tyvärr fram min dåliga sida att jag måste göra allt i spelet, så jag kunde inte sluta förrän jag hade uppnått 100 procent, och nu har jag hunnit bli rejält less på allt. Jag proppade helt enkelt i mig alltför mycket av det goda, så mitt råd är att gärna spela spelet, men se till att sluta i tid…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.