SpeedRunners

SpeedRunners

New Rush City är en storstad där brottsligheten är fullständigt under kontroll. Att det är så beror på att ett löjligt stort antal superhjältar håller till i staden. De är så pass många till antalet att de har svårt att hinna först till eventuella brottsplatser vilket anstränger relationerna mellan superhjältarna. För att komma tillrätta med den besvärliga situationen har kampen för att hinna först utvecklats till regelrätta varvtävlingar i stadsmiljö där man objektivt kan avgöra vem som egentligen är snabbast och därför är den bästa hjälten. Eftersom superhjältar tål det mesta så är hjälpmedel som raketer, dynamit och eldbollar också tillåtna för att även belöna snabbtänkthet vid sidan av fotkvickheten. Bara en kan vara snabbast!

Det finns förstås ingen som helst anledning att bry sig om bakgrundshistorien till SpeedRunners. Det är ett spel där upp till fyra spelare springer, hoppar, svingar sig och klättrar runt ett antal olika banor med blandade hinder och svårigheter. Har man släpat efter så pass långt att man försvinner ur bild har man förlorat och är ute ur racet. Den som är sist kvar har vunnit racet, och den första som vunnit tre race har vunnit tävlingen. Mer komplicerat än så behöver inte ett spel vara.

SpeedRunners är ett mycket underhållande spel som är perfekt som partajspel men som fungerar lika bra att spela online om man inte kan skrapa ihop ett fyrkompisgäng. Det är riktigt skojigt att bara hoppa in och köra några race mot slumpvist valda andra online-spelare när man har några minuter till övers. Det är ett härligt driv i spelets hela design, både grafiskt och musikaliskt, som gör att det inte känns särskilt tröttande även om man ibland tillbringar en hel del tid bland spelets olika menyer. Styrningen känns så gott som helt rätt. Med lite övning lär man sig efter ett tag hur man tar sig runt de olika banorna på tillfredsställande sätt, bara för att senare få se hur bättre spelare gör det på bättre sätt. Som tur är kan man då kasta ut en gyllene krok som rycker ner dem från deras höga hästar. Man har helt enkelt skoj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.