Night Moves

Night moves

I filmen Night moves av Kelly Reichardt följer vi Josh som tillsammans med två andra miljöaktivister planerar och genomför en sprängning av en kraftverksdamm. Tanken är att visa hur illa det är att förstöra naturvärden och biologisk mångfald bara för att få lite mer elektricitet i nätet. Tyvärr dödas en campare av vattnet som släpps löst, och nu får Josh och hans medaktivister försöka tackla sina dåliga samveten.

Det finns några irritationsmoment i filmen. Den rör sig ganska långsamt framåt och det är inte alltid tydligt varför personerna beter sig som de gör. Den lite grådaskiga ljussättningen filmen igenom ger nästan känslan av att det är en dokumentär man ser på, men eftersom personerna i filmen aldrig känns riktigt trovärdiga så spelar det inte någon större roll.

Trots bristerna innehåller filmen en stor dos av ordentlig psykologisk spänning, som byggs upp allt mer efter hand. Vad är egentligen det moraliskt riktiga och vad är det för stunden mest lämpliga.

Avslutningsvis har filmen ovanligt snygga eftertexter.

Filmen sågs via Arctic Light Filmfestival, Kiruna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.