A Walk among the Tombstones

A walk among the tombstones

Efter att ha lämnat sitt polisjobb och alkoholmissbruk så frilansar New Yorkaren Matt Scudder som någon slags inofficiell privatdetektiv. En knarkgrosshandlare kontaktar honom för att hitta de män som kidnappat och dödat hans fru. De hade dödat henne trots att de redan fått lösensumman. Scudder tar sig an uppgiften, men med stor motvilja, och finner att flera andra liknande fall skett och att det alltså kan vara massmördare i farten.

Med tanke på filmens handling är det inte förvånande att A walk among the tombstones är en rå och blodig historia. Regissören Scott Frank har ändå hållit igen med våldsmängden en hel del, vilket ger filmen en ganska klassisk känsla av stenhård snutfilm från 80-talet. Dessutom har filmen av någon anledning gimmicken att den utspelar sig under 1999, och jag har svårt att förstå varför det krävs rent intrigmässigt. Förmodligen är det för att det behövs telefonautomater för att en del av scenerna ska fungera, men det ställer till mycket besvär med gatuscener och World Trade Center bakgrunder. Filmen skulle vara tillräckligt bra utan den detaljen, för spännande är den så det räcker.

Filmen sågs via Arctic Light Filmfestival, Kiruna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.