Död snö 2

Död snö 2

Död snö 2 tar vid där Död snö slutade; båda regisserade av Tommy Wirkola.

När Martin, den enda överlevande från första filmen trots att han sågat av sig sin egen arm med en motorsåg, vaknar upp på sjukhus så finner han att läkarna sytt fast en ny högerarm. Han är fastbunden vid sängen, eftersom ju allt tyder på att det var han som låg bakom blodbadet i förra filmen. Då är det inte något bra läge att få armen från självaste nazistzombieledaren påmonterad. Under tiden letar sig nazistzombierna ner från fjället, och rekryterar allt fler ur lokalbefolkningen. Som tur är finns det amerikaner som kan klara skivan. Och ryssar.

Filmen är inte särskilt bra, om man nu inte tycker att det är roligt med kreativ användning av tunntarmar, blodstänk i opassande lägen och allmännt massmord i norsk glesbygd. Dessutom lider filmen av den där “extra allt”-känslan som är så typisk för uppföljare, och som gör att man rätt snabbt blir övermätt. Jag tyckte riktigt bra om första filmen, men den här var bara fel för mig även om den har en del för genren ovanliga vändningar som gjorde mig lite gladare.

Filmen sågs via Arctic Light Filmfestival, Kiruna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.