Magic in the Moonlight

Magic in the Moonlight

Magic in the Moonlight är ännu en i den långa raden filmer som Woody Allen ligger bakom.

Det är det glada 1920-talet och Stanley Crawford är världens mest kända illusionister, som under artistnamnet Wei Ling Soo trollar bort levande indiska elefanter och kapar damer i lådor inför en entusiastisk publik i de europeiska storstäderna. En god vän och kollega letar upp Crawford och övertalar honom att följa med till franska rivieran för att hjälpa till att avslöja hur ett mycket framgångsrikt medium lurar sina klienter. Mediet heter Sophie Baker, kommer från Kalamazoo, Michigan, och är helt förtjusande, men hon verkar också vara äkta.

Filmen är lite av en bagatell, men en välgjord sådan. Fin scenografi och snygga kostymer gör filmen trevlig att se på, och 1920-talsmusiken gör den också trevlig att lyssna på. Man märker också att skådespelarna verkar ha haft riktigt roligt under inspelningen, och deras goda humör smittade till och med av sig på mig. Jag blev glad. Men skrapar man lite på ytan tycker jag att det inte finns något kvar att bry sig om i filmen. Den är lättglömd och känns ytlig, trots att den låtsas innehålla något djupsinnigt om tro och kärlek kontra rationell materialism.

Filmen sågs via Arctic Light Filmfestival, Kiruna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.