Uncharted 2: Among Thieves

Uncharted 2_ Among Thieves™

De senaste kvällarna har jag för att koppla bort alla jobb-deadlines sjunkit ner i soffan och i lugn och ro spelat igenom Uncharted 2: Among Thieves på min Playstation 3.

I spelet kontrollerar man en äventyrare, vid namn Nathan Drake (Nate), som undersöker vad som egentligen hände vid Marco Polos resa från Kina år 1292. Man får stifta bekantskap med flera, både goda och onda, spännande personligheter och får besöka allehanda exotiska platser när man efter hand nystar upp trådarna i handlingen.

Historien är snårig, men trots att den är fylld med rätt oväntade vändningar är den ändå en riktig och fungerande historia. Man får hoppa och klättra ganska mycket, men tyvärr är det lite dålig balans mellan de alltför få situationer där man behöver klura på lösningar och alla återkommande ställen då man måste döda allt man ser. Det känns inte helt rätt i min mage att som hjälte behöva döda ett antal motståndare motsvarande en smärre glesbygdskommuns arbetsföra befolkning bara för att jag vill leta reda på en skatt, som i och för sig ska vara ovärderlig men inte något mer än materiell rikedom. Eller…? I längden blir det också lite irriterande att det verkar som att Nate har svårigheteter att gå över broar utan att de rasar samman under fötterna.

Uncharted 2: Among Thieves innehåller många vackra, och varierade, miljöer att springa omkring i. Tyvärr är de tjusiga platserna ofta infekterade av elakingar, som måste tas bort, men när det är avklarat kan man njuta en stund av omgivningen innan man klättrar eller skjuter sig vidare. Ibland har jag svårt att få styrningen att fungera precis som jag vill, framför när det gäller att starta klättring på stegar, men annars känns det som att jag har god kontroll på rörelserna.

Jag vet att spelet är fem år gammalt vid det här laget, men jag bryr mig som vanligt inte särskilt mycket om ålder. Spelet är trevligt ändå. Åldern på spelet har dock märkts av vid mina försök att spela i flerspelarläge. Dels är det inte så många som spelar spelet längre, och dels är det fåtal som ändå spelar det mycket erfarna i spelet. Jag har helt enkelt inte så mycket att komma med i sammanhanget. Jag är glad ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.