Right Now, Wrong Then

Right Now, Wrong Then

En känd filmregissör ska medverka vid en visning av en av sina filmer med ett tillhörande seminarium, men han råkar anlända till staden en dag för tidigt. Lätt uttråkad knallar han runt och träffar en kvinna som han faller för. Hon är konstnär, och han säger alla de rätta sakerna för att charma henne, men när sanningen ändå kommer fram rasar hans fasad som ett korthus. I andra halvan av filmen börjar historien om, och man får se vad som händer om bara lite ändras i hur båda han och hon framställer sig själva.

Filmen Right Now, Wrong Then av regissören Sang-soo Hong kanske kändes som en god idé på papperet, men var för sig är de båda historievarianterna ganska tråkiga beskrivningar av en uppraggning och en kväll ute. Det är långa samtal om ingenting alls, avbrutna av pinsamma tystnader, och det ser så fruktansvärt stelt ut. Att se historierna efter varandra ger dock en lite spännande effekt när man märker hur lite som krävs för att ganska tvärt ändra förloppet. Jag tyckte tyvärr att helheten ändå blev ganska trist, och hade jag inte vetat om filmens grundidé i förväg är jag inte säker på hur intresserad jag skulle kunna hålla mig under den första historien. De båda historierna håller på nästan en timme var så det blir långt.

Huvudslutsatsen man kan dra efter att ha funderat lite på vad filmen vill säga är i alla fall att med hjälp av ärlighet så verkar det sluta bäst för alla. Det är ju lovvärt.

Filmen sågs på Arctic Light Filmfestival, Kiruna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.