The Magnificent Seven

The Magnificent Seven

Det onda gruvbolaget ämnar tömma den lilla staden Rose Creek på folk för att den lokala gruvan ska kunna hålla på med sin verksamhet. Till skillnad från den liknande situationen i Kiruna så används brutala metoder och processen sker med en kort tidsskala. En av stadens kvinnor värvar en lämplig hjälte som i sin tur samlar ihop ett drygt halvdussin män för att försvara staden. Därför rider en prisjägare, en pokerhaj, en mexikan, en skarpskytt, en kines, en spårare och en indian in i Rose Creek en vacker dag, och skjutandet kan börja.

Med The Magnificent Seven har Antoine Fuqua återupplivat den gamla västernklassikern Sju vågade livet utan att man egentligen förstår varför. Det blir liksom poänglöst att göra en nyversion av en film utan att tillföra något förutom en hel del skavanker. Förtexterna är skrivna med typsnittet Clarendon så att man inte ska missa att filmen utspelar sig i Vilda Västern. Alla skådespelarna ser bra ut var för sig, men de verkar inte trivas tillsammans. Redan från första början framgår det tydligt att gruvägaren Bogue är så ond att det nästan blir parodiskt. Allt leder till slut förstås bara till en massa pang-pang, vilket drar ut på tiden, och när dammet till äntligen lägger sig över Rose Creek kan man undra om det verkligen var värt besväret att rädda staden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.