One Chance

One Chance

Filmen One Chance gör egentligen inte särskilt mycket för att locka mig att se den. Den berättar historien om amatöroperasångaren Paul Potts som vann den första upplagan av Britain’s got Talent, och det låter som den typ av framgångssagor som jag tycker är ointressanta. Skådespelaren i huvudrollen förknippar jag i första hand med den fullständigt misslyckade sketchserien Horne & Corden som kan ha varit det allra sista jag såg på BBC innan jag flyttade ifrån London 2009. Regissören av filmen, David Frankel, är mest känd för att ha regisserat Djävulen bär Prada vilket ju är en film bortom min smak. Varför skulle jag kolla på den här filmen egentligen?

Tja, ibland vill man se en film som man vet slutar lyckligt oavsett hur många motgångar som serveras på rad. Det kan hända att man önskar lite lagom vardagsrealism blandad med gott humör. Krumelurer bland birollerna är roliga att se, liksom även hur smådetaljer lagts in för att ge den rätta tidskänslan. Ibland behöver filmer inte vara djupa, svåra eller särskilt bra. De kan ändå vara trevliga att se på, och det är ju huvudsaken.

Filmen sågs via Kiruna filmstudio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.