Nya bokstavskombinationer

Nya bokstavskombinationer av Jan Berglin och Maria Berglin

Ända sedan min första kontakt via Uppsalas studenttidning Ergo har Berglin för mig fungerat som ett varumärke för att sammanfatta samtiden i inrutad form. Serierutor med träffande och roliga iakttagelser av hur det står till just här och just nu. Nu har det snart gått tjugofem och ett halvt år sedan den första exponeringen, men jag tycker att varumärket fortfarande känns intakt.

Nya bokstavskombinationer är den senaste samlingen av serierutor från Jan och Maria Berglin. Det märks att perspektivet har blivit lite äldre med åren, men samtiden har ju också åldrats (liksom även jag) så det fungerar bra. Fortfarande är poängerna i de bästa stunderna kanske de roligaste som finns att uppbringa i Sverige, och det skadar förstås inte att de ofta har en tydlig Gävlekoppling. Dessa bästa stunder må ha blivit lite glesare med åren, men i övrigt är allt sig likt, och det går fortfarande att hitta fraser som jag kan använda i djupa samtal om livet, såsom exempelvis:

Allt är ett rop på hjälp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.